Tämä syntyi rautapadassa nuotiolla erään joen varrella, sain lohen käteeni ja antaja sanoi

-et oo ennekään kalaa pilannu ja oot saanu särjenkin maistumaan arvokalalta, kun illalla tuun takaisin niin oot sen varmaan iltapalaks loihtinut.

-Komea on kala kattotaan saako siitä makua irti.

Ja tässä tulee reseptius:

Tuoretta tilliä

Ruohosipulia tuoretta

Tavallista sipulia

Perunoita noin. kymmenen hengen soppa

Lanttua ei porkkanaa eikä purjoa!

Fileeraa lohi pilko kuutioiksi jos on pieni lohi pilko kaksi sen verran hyviä pitää olla kalamiesten että kokille aina kaksi lohta tuo laitettavaksi.

Muista pusertaa noin. 8kpl.sitruunaa

Ja sitten vaan keittelet hyväksi ja sitten annetaan lopuksi kruunu keitolle joka tekee siitä minun oman täysi pullo valkoviiniä mieluummin kuivaa lurautetaan liemeen ja voi perhana sentään tämä temppu lyö kaikki maut niin silmille että sinfonia soi vielä viikon tän sopan syömisen jälkeen.

Muista laittaa kylkeen ruisleipää,voita, tomaattia, piimää ja olutta.

Mustikka kiisseliä tempastaan sitten jälkiruoaksi ja sehän jokainen osaa duunata.

Siinä illalla auringon jo laskiessa on kiva napsutella maha täynnä soppaa ja katsella luontoa minulle luonto ja eläimet on yksi osa elämääni, haaveeni on että vielä joskus oman rakkaani kanssa saisin katsella lapin luontoa omasta pikkumökistä jossa illan tullen voisin pistää puusaunan lämpiämään öljylampun pehmeässä valossa.

Jatketaan taas pian kun toi flunssa pirulainen vaan hellittäisi................... terveisin.Jarkey