Minut haluttiin aikoinaan kovin hanakasti kalareissuille ei sen takia että olisin ollut hyvä kalastamaan vaan siksi että jokainen minun matkassa kulkeva tiesi saavansa aina vatsansa täyteen. Minusta oli kiva reissata luonnossa ja kokkailla siellä ruokia, ruoka maistuu niin erilaiselle siellä jossakin metsässä tai jossain mökkipahasessa, joo elikkä aloitellaan nyt ensiksi sitten vaikka noista nuotiolla ja puuhelloilla valmistetuista kala ruuista ja nyt pitää muistuttaa että vaikka myöhemmin tieni kulkeutui oikeisiin ravintolan keittiöihinkin niin en ole koskaan kulkenut desin mitta kädessä vaan kaikki ruuat on syntynyt mielikuvituksestani, rohkeudestani, kokeilunhalustani ja tavoitteestani saada aina vaan maukkaampaa ja persoonallisempaa ruokaa.

TERVETULOA JARKON MATKAAN MAKUJEN MAAILMAAN JARKON EHDOILLA.

 

 

Laita lahna herkuksi:

 

Savustettu lahna, perataan sisälmykset pois sisälle laitetaan suolaa joka hierotaan jotta se imeytyisi paremmin tuoretta tilliä, ruohosipulia ja sitruunaa joko mehuna tai hierotaan tavallinen sipuli käy myös. Ja sitten savustus pönttö suosittelen leppä haketta jota voi itse askarrella ja mausteeksi katajaa sitä kyllä löytyy luonnosta vaikka on välillä vaikea löytää ja ei muuta kun lahnat ritilälle tulet sisään ja pönttö kiinni tällä välin voidaan laittaa perunat kiehumaan ja pistää pikku ahvenet pastinpannulle voihin tirisemään ne voi kyllä syödä näinkin vaikka ruisleivän päällä mutta minä hieman niitä vielä pyörittelisin mausteissa otetaan kuohukermaa ja pistetään ahvenet uimaan tästä tulee myös perunoille hyvä kastike.Ja sitten salaattia tuorekurkkua ja tomaattia sekä lehtisalaattia ja vielä sitten vatkataan kermaa ja loraus etikkaa kerman sekaan sekä sokeria tätä ei sekoiteta salaattiin vaan tarjoillaan erikseen. No mitä sitten juomaksi no minä juon vettä mutta olkoon tarjotaan vieraille olutta ja ruoka ryypyksi sitten Finlandia vodkaa ja hei tän pystyy ihan oikeasti  rakentamaan luonnon helmassa no niin ja eihän unohdeta jälkiruokaa se on pannukahvi ja joku ajattelee että tietysti konjakkia mutta ei syödään mieluummin pitkopullaa rusinalla. Näistä pikkuisista kerma ahvenista kehkeytyi hitti jota myöhemmin muuntelin laittamalla ne uuniin suolakurkun ja smetanan kera kokeileppa et taatusti kadu.

 

 

Pieni vinkki kun valmistat salaatin kastikkeita käytä aina oliivi öljyä se on aina aito luonnontuote ja maukas harmi kyllä se on meillä Suomessa aika kallista mutta laadusta kannattaa maksaa ja oikeasta mausta.

 

 

 

Ja tässä pieni vinkki illan istujaisiin, paahtoleipää, juustoa sardiinia tomaatissa, oliiveja, kaprista rakenna leiväksi juusto raasteeksi jos tykkäät nokare auraa ja ripsaus valkosipulia nauti ja valitse juoma illan teeman mukaan.

Näillä lähdetään ja seuraavaksi on vuorossa kotikeittiön salat italialaiset maut suomalaisen miehen kädestä ja omasta päästä.

           1845259.jpg