Onnistuu kotona ja metsässä!

5kg, hirvi suikaletta

2kg, perunoita pilkottuna

3kpl lanttua, semmoista mukavan kokoista

10kpl sipulia pilkottuna (tavallista)

Ruohosipulia paljon ja pitää olla tuoretta

Aromattia, suolaa

Persiljaa tuoretta ruokaan mukaan ja koristeeksi

10kpl vihannesliemikuutiota

 

Paista lihasuikaleet voissa, vihannekset kaikki porisemaan kattilaan kun ovat kypsiä laita liha ja kasvikset pataan veden lisäksi lisää nesteeseen jos haluat ei ole pakko pelkkä vesi ja mausteetkin riittävät mutta älä käytä liikaa vettä ettei muutu sopaksi, niin minä kruunaan tämän ruoan laittamalla pataan konjakkia ja sitten hyvän maun salaisuus männyn oksa tai katajan oksa padan päälle kannen alle, ala uunissa hauduttaminen noin. Puoltoista tuntia tämä on aika jolloin kaikki maut avautuvat nautittavaksi. Joku sanoo että ei halua syödä neulasia mutta ei olekaan tarkoitus riipiä ruokaan neulasia vaan käytetään yhtä kokonaista oksaa. Ateriaan mukaan puolukka hilloa,ruisleipää ja piimää ja toiset juo tietysti olutta se on taas makuasia  ja muista ehdottomasti voita ruisleivän päälle ja tämä käy myös perheen pienimmille tarjoa lapsille juomaksi mansikka mehua tai piimää. Ja sitten salaatiksi punajuurta ja suolakurkkua.

Jälkiruoka. Paista rehellisiä lättyjä tämäkin onnistuu luonnossa tai kotona, kylkeen siirappia, hilloa tai hienoasokeria kaapin varustuksen mukaan ja kokeileppa joskus toffeekastiketta.

Vinkki tämä käy myös kasvispatana lisää vain enemmän kasviksia mm. herneitä,kaalia, ja omenaa ja lurauta tähän kasvispataa siirappia niin ja muista jättää se liha pois.

 

Päivän miete: Anna ajatuksen avautua vaan älä anna sen viedä!

Päivän runo: Kuljet jokaisena päivänä sydämessäni, olet minun hyvä mieli.

 

Jarkey