Otetaan semmoinen isohko lasipurkki pilkotaan perattu tuore kala paloiksi tähän tarkoitukseen sopii esim. Lahna todella hyvin laitetaan kalaa lasipurkkiin väliin merisuolaa,tilliä ja sitruunaa ja sumputetaan kala tosi tiukkaan sinne purkkiin ja sitten vielä kokonaista mustaa pippuria ja laakerin lehteä ja nyt sitten taas kruunataan tämäkin makuelämys lasillinen valkoviiniä ja pari katajan oksaa niin tästä ei suolakala parane tätä kehtaa tarjota joulupöydässäkin ja kilpailee ihan samalla viivalla lasimestarin sillin kanssa.

T'ämmöistä suolakalaa mutta ja ainostaan merisuolalla maustettuna ruisleivän päällä ja voin kera syötiin Kyrösjärven Ikaalisissa silloin joskus kun olin vielä pikku natiainen, myöhemmin tosiaan lisäilin siihen eri makuja ja tämä on se paras, kokeileppa ja et kadu sopii arkeen ja juhlaan.

Päivän miete: Vapisin ja vaivuin käsivarsillesi olin sinun rakkautesi orja!

Päivän runo: Rakkautesi raapii rintaani jättäen siihen arvet, saalistuksen saavutuksesta.