Hei! Tässä olisi yksi tämmöinen viimesen päälle virallinen ja joskus jostain keittokirjasta temmattu ohje, ei siis ole oma mutta on tosi hyvä.

 

Pohja

Paistospohja

Pidä kaulittua pohjaa semmonen puoli tuntia jääkaapissa

 

Täyte

6 kiinteää,kypsää päärynää kuorittuna, siemenkota poistettuna ja malto leikattuna ohuiksi lohkoiksi

3-4rkl hillottua inkivääriä huuhdottuna ja silputtuna

1rkl vehnäjauhoja

rapsaus suolaa

3rkl aprikoosimarmeladia tai-hilloa

1dl sokeria

1rkl raastettua sitruunan kuorta

1rkl appelsiinista puristettua mehua

KUORRUTUS

1 1/2 dl fariini sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

100g kylmää voita pieninä kuutioina vajaa 1tl jauhettua inkivääriä

1 maustemitta kanelia

Jäähdytä ja tarjoa hillotun inkiväärin ja vaniljan makuisen kermavaahdon kera

Harvoin teen mitään kirjoista mutta tätä kokeilin todella kokeilemisen ja maistamisen arvoinen herkku

 

Päivän miete: Hellyys ei haavaa tee

Päivän ajatus: Nätti sana koskettaa kivasti

 

Jarkey