Hei! Tässä olisi yksi tämmöinen viimesen päälle virallinen ja joskus jostain keittokirjasta temmattu ohje, ei siis ole oma mutta on tosi hyvä.
Pohja
Paistospohja
Pidä kaulittua pohjaa semmonen puoli tuntia jääkaapissa
Täyte
6 kiinteää,kypsää päärynää kuorittuna, siemenkota poistettuna ja malto leikattuna ohuiksi lohkoiksi
3-4rkl hillottua inkivääriä huuhdottuna ja silputtuna
1rkl vehnäjauhoja
rapsaus suolaa
3rkl aprikoosimarmeladia tai-hilloa
1dl sokeria
1rkl raastettua sitruunan kuorta
1rkl appelsiinista puristettua mehua
KUORRUTUS
1 1/2 dl fariini sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
100g kylmää voita pieninä kuutioina vajaa 1tl jauhettua inkivääriä
1 maustemitta kanelia
Jäähdytä ja tarjoa hillotun inkiväärin ja vaniljan makuisen kermavaahdon kera
Harvoin teen mitään kirjoista mutta tätä kokeilin todella kokeilemisen ja maistamisen arvoinen herkku
Päivän miete: Hellyys ei haavaa tee
Päivän ajatus: Nätti sana koskettaa kivasti
Jarkey
Kommentit